Del på Google+:

Grillmad som gourmetoplevelse

Når det skal gå hurtigt, kommer der tit bare et par pølser på grillen, som serveres med sennep og kolde drikkevarer. Men det bliver mere og mere populært at gøre en BBQ-aften til en rigtig gourmetoplevelse. Trenden går mod førsteklasses ingredienser og kreative menuer med alt fra dry aged beef og pulled pork til grillet fetaost serveret med lækkert tilbehør og udsøgte vine eller frisktappet fadøl. Lad dig inspirere af de mange fristende BBQ-muligheder – prøv for eksempel disse lækre grillspyd med Teriyaki-oksemørbrad. Du kan også skabe fantastiske smagseksplosioner med spændende retter som kammuslinger og tomater, fjerkræpakker med søde abrikoser eller tapas. De pikante Teriyaki-saucer fra Kikkoman er særdeles velegnede til marinering og som dip. Lad kødet marinere i ca. 20-30 minutter i en Teriyaki marinade, vores klassiker til grillmad, før du lægger det på grillen. Teriyaki-sauce er fremstillet på basis af naturligt brygget sojasauce – med de fire rene ingredienser sojabønner, hvede, vand og salt – hvilket giver saucen dens kraftige og fyldige smag.

Teriyaki – den japanske grillmads oprindelse

Det japanske køkken forbinder man først og fremmest med sushi og sashimi. Men den opgående sols land bliver der også grillet en hel del, og som regel bliver råvarerne marineret i Teriyaki-sauce. Men hvad betyder „Teriyaki“ egentlig, og hvor kommer navnet fra? Teriyaki er afledt af de japanske ord „teri“ (glans) og „yaki“ (grilning, stegning) og betegner en japansk tilberedningsmåde for kød og fisk. Her bliver ingredienserne marineret og derefter grillet, hvorved de får en umiskendelig sødlig og pikant smag. Vidste du, at Teriyaki allerede blev opdaget som fjernøstlig specialitet i USA i 60’erne, hvor den udløste et sandt boom på samme måde som sushien i 80’erne? Teriyaki-saucen udviklede sig hurtigt til at være mere end et insidertip for gourmeter, der havde mod på at eksperimentere.

Nyhed: Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning!

Der findes gode alternativer til sennep & co.: Vores nyeste kreation er fantastisk som dip til grillmad. Med den nye Teriyaki BBQ-sauce med honning kan du i en håndevending forvandle dine grillretter til himmerigsmundfulde i japansk stil. Saucen passer traditionelt til grillet kød, men er også velegnet til fisk, grøntsager eller tofu.