Del på Google+:

Sandart med grøntsagsstrimler og asiatisk sauce

Ingredienser til 4 personer

  • 300 g ferskvandsfisk, fx sandart 
  • 1 skalotteløg 
  • 4-5 shiitakesvampe 
  • 1/4 rød og 1/4 gul peberfrugt 
  • 250 ml fiskebouillon/dashi-bouillon 
  • 3 spsk. sake 
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • 1½ spsk. mirin 
  • 1 spsk. sukker 
  • 3 tsk. kartoffelmel rørt ud i 3 tsk. vand 
  • 4-5 strå purløg 

Desuden skal du bruge:

  • hvedemel
  • olie til friturestegning

Tilberedning

Først tilberedes saucen: Snit peberfrugterne, skalotteløget og svampene i fine strimler eller tynde skiver. Svits grøntsagerne på en pande med lidt olie. Tilsæt fiskebouillon/dashi, Kikkoman naturligt brygget sojasauce, mirin og sukker, og kog det hele op. Jævn saucen med kartoffelmelsjævningen, og tilsæt det snittede purløg lige inden servering.

Skær fisken i mundrette stykker. Vend stykkerne i mel, og fritér dem kort ved 180° C. Anret fiskestykkerne i små skåle, og fordel saucen med grøntsagerne ovenpå.