Del på Google+:

Friturestegte blæksprutteringe med sød sauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 701 kJ / 167 kcal

  • Ingredienser:
  • 2 blæksprutter
  • kartoffelmel eller majsstivelse til melering
  • olie til fritering
  • bladpersille
  • Til den søde sauce
  • 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 50 ml mirin
  • 100 ml kombu dashi-bouillon eller fiskebouillon
  • kartoffelmel eller majsstivelse
  • lidt sukker

Tilberedning

Rens blæksprutterne, og flå skindet af. Skær hovederne i 7-8 mm tykke ringe. Vend ringene og tentaklerne i kartoffelmel/majsstivelse, og fritér dem ved 170° C. Kog sojasaucen op i en gryde. Rør lidt kartoffelmel/majsstivelse ud i mirinen, bland bouillon og sukker i, og kom blandingen i sojasaucen. Lad det hele koge videre i 1 minut. Pynt med friterede persilleblade inden servering.