Del på Google+:

Rejespyd med ananas og Teriyaki

Rejespyd med ananas og Teriyaki

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 832 kJ / 199 kcal

  • 16 kæmperejer (dybfrostvare, ca. 500 g, optøet)
  • 230 g ananas i skiver
  • 8 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
  • 1 hakket forårsløg
  • 1 tsk. reven usprøjtet citronskal
  • ½ tsk. sukker
  • det grønne fra 2 forårsløg til pynt

Desuden skal du bruge:

  • 8 træspyd (eller 4 metal- eller bambusspyd, 30 cm lange)

Tilberedning

Tilberedningstid: 25 min.

Pil kæmperejerne, men lad halespidserne sidde på. Skær et rids ned langs ryggen på rejerne, og fjern den sorte streng (tarmen). Skræl ananas og skær frugten i ringe, der deles i 4 lige store stykker.

Rør Teriyaki marinade, forårsløg, citronskal og sukker sammen i en skål. Tilsæt rejerne, og vend dem godt i marinaden. Tag rejerne op, og stil resten af marinaden til side. Læg 1 stykke ananas op mod den buede underside af hver af rejerne, og sæt to rejer med ananas på hvert spyd (hvis du bruger længere spyd, kan du også sætte 4 rejer med ananas på hvert spyd).

Pensl grillristen med olie, læg reje-ananas-spyddene på grillen, og pensl dem med marinaden. Grill spyddene i 4 minutter, vend dem, og pensl dem med marinaden igen. Grill videre i 3 minutter, eller indtil rejerne er lyserøde.

Snit det grønne af forårsløgene i fine strimler til pynt, og udblød dem i koldt vand to gange. Lad strimlerne dryppe godt af, fordel dem på en tallerken, og anret spyddene ovenpå. Efter ønske kan du servere resten af marinaden og Kikkoman Teriyaki marinade dertil.

Tip: Læg altid træspyd eller bambusspyd i blød i vand i 30 minutter før brug, så de ikke brænder på grillen.