Del på Google+:

Ovnstegt kylling

Ovnstegt kylling
Ovnstegt kylling

Ingredienser til 4 personer

  •  1 hel kylling, ca. 1,4 kg
  • 150 g bacon i tern
  • 150 g små skalotteløg 
  • 3-4 timiankviste
  • 500 g svampe, gerne forskellige
  • 1 dl Kikkoman Teriyaki marinade 
  • 1/4 dl olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Hakket persille

 Tilbehør: kartofler eller brød

Udskriv Hent som pdf Del

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 15 min.

Rens kyllingen og dup den tør. Krydr den indvendig med peber og læg den i et ovnfast fad. Sæt kyllingen i ovnen i 20 minutter ved 200°C.

Læg bacon, pillede skalotteløg, timian samt rengjorte svampe, skåret i mindre stykker, rundt om. Hæld Teriyaki marinade og olie over, krydr med peber og sæt kyllingen tilbage i ovnen i 30-40 minutter til den er gennemstegt. Prik med en kødnål ved låret og tjek at kødsaften er helt klar. 

Partér kyllingen og servér drysset med persille.

Tip: Kan også laves med hele lår, over- og underlår eller kyllingefilet. Bruges kyllingefileter kommes alt ved fra start og stegetiden er 20-25 minutter i alt.