Del på Google+:

Veggie-retter i det lokale køkken

Selvom en stor del af den nordeuropæiske befolkning stadig spiser kød, bliver det mere og mere populært at droppe kødet. I Danmark var der i 2010 ca. 160.000 vegetarer eller veganer, og dette tal er kun blevet større siden da. Desuden er der også mange, som lever delvis vegetarisk og fx tager nogle kødløse dage i løbet af ugen. Sidstnævnte spiser således slet ingen animalske produkter eller ingredienser. I de seneste år er det blevet en stor trend at satse på vegetarisk eller vegansk kost – det er hipt at være veggie! Det skyldes ikke mindst, at mange lægger mere og mere vægt på sundhed og sund kost og derfor foretrækker madvarer, der er gode for både kroppen og samvittigheden. Mange supermarkeder, restauranter og hoteller har allerede indstillet sig på de ændrede kostvaner og tilbyder vegetariske produkter og retter, så langt øjet rækker.

Veggie som „grøn“ livsstil

Veggie-trenden er en „grøn“ livsstil, der også har holdt sit indtog i vores eget køkken. Med lidt kreativitet og variation i ingredienserne er det ingen sag at tilberede mange forskellige vegetariske retter med spændende smagsoplevelser. Hvad siger du for eksempel til pasta af squash eller gulerødder? Når grøntsagerne skæres i tynde strimler, kan de fint erstatte klassisk spaghetti. Og hvis du har mod på at prøve nogle helt nye ingredienser, kan quinoa varmt anbefales. Også batater er særdeles populære blandt vegetarer. Hvad enten det er grillet, som pommes frites eller endda tilberedt som suppe – de sydamerikanske rodknolde kan bruges til alt.

Desuden har bælgfrugter i mange år været en yndet klassiker i den vegetariske kost, for de er særdeles næringsrige og en førsteklasses proteinkilde. Det er ikke uden grund, at FN's organisation for fødevarer og landbrug har udkåret 2016 som det „internationale år for bælgfrugter“!

Hvis du har fået smag på mere, kan du også glæde dig til at prøve veggie-verdenens mange andre trendy ingredienser: Superfood-produkter som fx acaibær, chiafrø, edamamebønner (japanske sojabønner) eller grønkål, der ligger på førstepladsen i USA lige nu. Få mere inspiration her…

Video: Vegetarisk livsstil