Del på Google+:

Lige ud af ovnen

Gratin, steg, pizza eller quiche – der er masser af muligheder for at lave spændende retter i ovnen. Hvad enten det er på en bageplade, i en stegeso eller i et ildfast fad, i ovnen bliver ingredienserne langsomt og skånsomt tilberedt. Det gør dine ovnretter ekstra intense og kraftige i smagen. Og det bedste er, at den lange tilberedningstid sikrer, at krydderierne har lejlighed til at udvikle deres fulde smag. Hvis du krydrer dine ovnretter med Kikkomans saucer, før du sætter dem i ovnen, vil saucernes uforlignelige aromaer også udfolde sig fuldt ud og give dine retter en fantastisk rund og fyldig smag.

En oplevelse for alle sanser

En madret, der kommer lige ud af ovnen, er en nydelse for alle sanser – dampende varm, lækkert krydret, herligt duftende og måske endda gratineret med et lag revet ost. Som ingredienser kan du stort set bruge alt, hvad du har i køleskabet: såvel grøntsager og svampe som kød og fjerkræ eller fisk og skaldyr. Ost er det oplagte valg, men du kan også give dine ovnretter et lækkert pift med smør, stegeolie og forskellige urter. Hvis det skal være stærkt, kan du tilsætte lidt chili eller peberrod.

Godt til gæster

Ovnretter kan forberedes på forhånd og er derfor også særdeles velegnede, når der kommer gæster. Mens maden står i ovnen, kan du koncentrere dig om at være vært og nyde at være sammen med gæsterne – eller bruge tiden på at tilberede en lækker dessert. Desuden er der plads til mange portioner i et stort ildfast fad. Vores tip: Hvis der er noget til overs, kan resterne nemt varmes op i ovnen dagen efter. Der er endda nogen, der påstår, at ovnretter smager endnu bedre, når de har stået natten over.